top of page
Søk

Hvorfor alle burde bruke negleolje!

spesielt de som har kunstmaterialer på neglen.

Sliter du med tørre og sprukne neglebånd, svake negler, eller sitter kunstmaterialer dårlig på neglene dine? Du tror kanskje negleolje og neglebåndolje kun er ment for de som sliter med tørr hud som sprekker opp rundt neglene?


Det mange ikke vet er at negle og neglebåndolje er minst like viktig for selve neglen.

Neglen vår fungerer litt som en svamp, den trekke til seg fuktighet når den kommer i kontakt med vann. I likhet med en svamp vil neglen svele, endre form, og bli mykere når den inneholder for mye vann. Du har kanskje lagt merke til at neglene endrer form, blir gjennomsiktige og mykere etter en lang dusj, eller en dag i svømmehallen?

Neglen trenger faktisk vann, ettersom den uten vann blir tørr og sprø. Men hvordan kan man da sørge for riktig fuktighet i neglen?


Neglen vår inneholder både vann og olje. Vann trekker seg raskt inn i neglen, men kan også raskt fordampe. Dermed vil vann lett kunne skape en ubalanse i neglen. Olje derimot absorberes mye saktere inn i neglen. Oljen legger seg i kanalene i neglen og vil både hindre at neglen trekker til seg for mye vann, eller at for mye vann fordamper. Dermed vil oljen både gi neglen næring og forhindre at fuktbalansen blir forstyrret.Kan man bruke alle slags oljer på neglen?


Enkelte oljer, som for eksempel mineraloljer, har for store molekyler til å kunne trekke seg inn i huden eller neglen. Trekker ikke oljen inn i neglen/huden vil den heller ikke kunne gi noe pleie. Vi anbefaler å bruke en olje som er som er laget spesielt for negler og neglebåndet. Hos oss fører vi en olje som er spesialutviklet for å trekke inn i neglen også gjennom Shellac. Den inneholder 3 ulike oljer samt vitamin-E for å gi neglene best mulig beskyttelse og pleie.

Hvorfor er det ekstra viktig å bruke olje om du har kunstmaterialer på neglen?


Med kunstmaterialer mener vi shellac, vanlig neglelakk og gele/akrylforsterkninger. Får neglen for mye vann vil den endre form og bli svak, får den for lite vann vil den krympe, bli sprø og tørr. Felles for begge disse tilstandene er at neglen endrer form, og dermed vil kunstmaterialer sitte dårligere på neglen. Bruker du olje vil neglen holde seg stabil, og du vil potensielt få mye lenger holdbarhet på kunstmaterialet. Shellac er fleksibel og følger neglens bevegelser, men blir selve formen på neglen endret hele tiden, vil ikke lakke sitte fullt 2 uker. Det er det svært viktig å bruke olje om man ønsker full holdbarhet. Er neglene skadet og svake er det enda viktigere å bruke olje.
Hvor ofte bør jeg bruke oljen?


For å få beskyttelse fra oljen er det viktig å bruke den minst en gang per dag.

Oljen trekker seg sakte inn i neglen, men bruker man mye vann og kjemikalier på hendene gjennom dagen vil oljen bli vasket bort. Vi anbefaler alle å bruke hansker om de er i kontakt med vann og vaskemidler. Skulle du glemme hansker anbefaler vi å smøre med olje så fort du er ferdig med å vaske. Det mest optimale er å bruke oljen både morgen og kveld. Legg deg gode rutiner slik at det blir lettere å huske oljen. Sett for eksempel oljen ved siden av tannbørsten eller på nattbordet.
Hvordan skal oljen påføres?


Bruk kosten å påfør oljen på neglebåndene. Masser lett på huden, og dra resten av oljen ut på neglene. Man trenger ikke å bruke så mye. Har du lange negler kan du også ta litt olje på undersiden av neglene.

Comments


bottom of page