top of page

«HÅRTAP ELLER SKALLET?
SCALP MICROPIGMENTATION - SMP ER SVARET.»

 

Sliter du med hårtap, alopecia eller høye viker? Her i vår barbershop i Asker tilbyr vi deg flere behandlinger rettet mot alle typer hårtap. 

THE BLENDING BARBER VED THEO SOLE WINTERMARK, ER NORGES FØRSTE OG ENESTE BARBERSHOP SOM TILBYR SCALP MICROPIGMENTATION (SMP). 

 

 

​ER SCALP MICROPIGMENTERING BARE FOR DE SOM ER SKALLET ELLER HAR ALOPECIA?

 

NEI. SCALP MICROPIGMETATION PASSER FOR ALLE SOM AV ULIKE GRUNNER FØLER SEG TYNN I HÅRET, eller bare ønsker å skape illusjonen av tettere hårvekst. Mange tror de må barbere seg før en slik behandling, men det trenger man ikke. Ta kontakt med oss for en helt uforpliktende konsultasjon og vi vil kunne hjelpe deg. Vi tar også konsultasjoner digitalt om dette er ønskelig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA ER SMP, SCALP MICROPIGMENTATION ?

 

​ SMP står for Scalp Micropigmentation, som på norsk betyr mikropigmentering av hodebunn. Dette er altså en semipermanent hår tatovering.

 

Ved Scalp micropigmentation bruker man tynne nåler med fargepigment tilpasset din hårfargen og tatoverer små prikker ytterst i huden for å imitere hårfolikkler. Mikropigmenteringen gjøres i det ytterste hudlaget( epidermis), til forskjell fra en vanlig tatovering som tatoveres helt ned i dermis (lærhuden). Ettersom mikropigmenteringen ikke går like langt ned, vil den ikke få den typiske blå og kalde fargetonen som en vanlig tatovering vil få over tid, og den er heller ikke like permanent. En ”hår tatovering” vil gradvis blekne, men vil beholde samme fargetone helt til den blir borte.

 

Ettersom Scalp mikropigmentering vil imitere hårfollikler, vil det på det skallet hode oppnå en nybarbert look. Har man Alopecia areata (flekkvis håravfall) vil Flekkene kunne skjules både i langt og kort hår, ettersom man kan tatovere slik at hodebunnen ikke vil bli like synlig. Flere opplever at flekkene kommer tilbake i samme område, og derfor er dette også en bra løsning fordi fargen er der om håret skulle falle av igjen. Metoden brukes også på viker og i tynt hår for å skape illusjonene av fylde. Har man tynt eller flekkete skjegg vil  SMP være et godt alternativ. Behandlingen gjentas flere ganger for å tilpasse farge og tetthet.

 

Det er mange grunner til hårtap. Mange tenker kanskje først og fremst på arv og sykdom, men hårtap kan også blant annet forårsakes av stress, medisiner og kosthold. Felles for alle typer håravfall er at man kan ha noen hårfollikler som kan ligge i dvale og ikke produsere hårstrå. Ved behandling med Scalp mikropigmetering og trico pigmentering, kan nålen stimulere disse hårfolliklene slik at de våkner og potensielt begynner å produsere hår igjen. Det er ingen garanti for dette, men vi har kunder som gir tilbakemelding på at noe hår at kommet tilbake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVA OM JEG ANGRER PÅ EN SCALP MICROPIGMENTATION ?

 

Siden fargen må fylles på over tid, så har du tid til å korrigere underveis, og om du ikke vedlikeholder, forsvinner den i løpet av noen år. 

SCALP MICROPIGMENTATION (SMP) vs. TRICO (TRICOPIGMENTATION)?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både SMP og Tricopigmentation skaper illusjonene av hårfollikler. Tricopigmentering benyttes når du ønsker å beholde håret, og her brukes farger tilpasset din hårfarge. SMP benyttes når man er skallet eller ønsker å være glattbarbert, og her brukes skyggefarger for å gi inntrykk av hårstubber. Tricopingmentring kan være i opp til ett år, mens SMP kan vare i opp til 3 år.

HVORFOR SCALP MICROPIGMENTATION FREMFOR HÅRTRANSPLANTASJON? 

 

Det er ikke alltid hårtransplantasjon fungerer, og det tar tid før man oppnår resultat. Med mikropigmentering får du et raskere resultat, det er rimeligere og det er en mindre inngripende behandling. Noen kombinere disse behandlingene da man opplever at mye av håret ikke vokser ut ved transplantasjon. Du kan også bruke mikropigmentering til å skjule arr etter en transplantasjon. 

HVEM PASSER SMP FOR?

Scalp Micropigmentation av hår passer for menn og kvinner med :

 • Tynt hår

 • Håravfall

 • Hårtap

 • Alopecia

 • Skadet hår

 • De som er skallet men ønsker en illusjon av hårlinje

 • Ønske om å kamuflere arr og ujevnheter

 • Ønske om et jevnere skjegg

JEG ER NYSGJERRIG PÅ SMP, HVORDAN GÅR JEG FREM?

 • Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon

 • Før konsultasjonen får du et spørreskjema der du svarer på om du bruker medisiner eller har problemer med huden

 • På konsultasjonen tegner vi opp på huden hvor pigmentering skal være, og blir enige om videre behandling

 

 

 

HVORFOR TA SMP I EN Barbershop?

 

Hvem kan vel mer om hår og skjegg enn en frisør/barber?

Frisøren tilpasser SMP til den aktuelle frisyren du har eller ønsker, som en del av totalpakken. Derfor bør hårklipp og SMP alltid være i samme behandling. Dette gjelder også skjegg ved mikropigmetering av skjegg. 

Allerede i tidlig fase av håravfall kan frisøren hjelpe deg. I begynnelsen fyller man ut små områder, og deretter får du hjelp og veiledning til å fortsette med den behandlingen som kler deg best. 

HVORFOR REISE TIL Barbershop PÅ TOFTE I ASKER FOR Å TATOVERE HÅR ELLER SKJEGG? 

 

Mange menn reiser hvert år til utlandet for å transplantere hår. Kom heller hit til Tofte for SMP, det er trygt og langt rimeligere. 

Det er dessverre sånn at det er tabubelagt for menn å snakke om og gjøre kosmetiske inngrep som SMP og brynslaminering. Her på Tofte handler det om at du skal få en god opplevelse, kall det gjerne mannespa, det gjør nemlig flere av kundene. Jeg kan hår og utseende, og vet hvordan vi skal jobbe for at du blir fornøyd med resultatet.  

Tofte ligger kun en time fra Oslo, og kommer du langveis fra, finner du det flotte overnattingsstedet Villa Utsikten og restauranten Villa Malla rett i nærheten.  

SMP.png
Trico.png

SMP FØR OG ETTER

Theo Sole Wintermark

Theo Solé Wintermark driver barbersalongen The Blending Barber, og tar ansvar for at hår, skjegg og pigmentering ser velstelt og gjennomført ut. 

 

I videoen ser du hodebunn før og etter mikropigmentering utført av Theo.

Ønsker å bli kontaktet på

Takk for innsendingen din!

TA KONTAKT FOR GRATIS SMP KONSULTASJON 

Skjermbilde 2022-05-24 kl. 12.36.24.png
bottom of page